CSO Cugir – 8 ani de performanță sportivă!

Destinul a făcut ca la data de 1 octombrie 2008, zi în care ”părintele” fotbalului românesc, Angelo Niculescu își serba ziua de naștere, suflarea cugireană să intre într-o nouă eră – cea a performanței sportive. Orașul nostru figura pe harta sprtului românesc, iar tradiția ne-a obligat să continuăm baza construită de bunicii sau părinții noștri. Am început normal, cu pași mici, dar siguri, iar astăzi, am ajuns una dintre cele mai apreciate structuri sportive la nivel județean, și un puternic centru sportiv pentru copii la nivel național, mândrindu-ne cu rezultate remarcabile în toate ramurie sportive deschise în cadrul clubului.

Primele secții deschise în cadrul CSO Cugir au fost FOTBAL, ȘAH și TENIS DE CÂMP, unde munca și seriozitatea au adus rezultate apreciate. CSO Cugir a devenit din start una dintre cele mai bune echipe ale orașului, trezind un colos adormit la începuturile noului mileniu – publicul iubitor al sportului rege din orașul amplasat la poalele Drăganei. S-a creat o emulație fantastică între echipa CSO Cugir, bazată pe fotbaliști localinici, care a dus rapid spre înalta performanță și promovări multiple din eșaloanele fotbalului județean, până în Liga a 3-a.

Sportul minții, Șahul s-a bucurat de rezultate bune la nivel național, încununate cu o promovare în elita națională a echipei din orașul Cugir.

La Tenis s-a muncit intens, iar numele orașului nostru a apărut rapid pe cele mai înalte culmi, după ce sportivul Bogdan Borza a câștigat trofeu după trofeu la categoriile de juniori și a apărut într-un spot publicitar alături de legendarul Roger Federer. Tot la Tenis, Rareș Andriu l-a umrat pe colegul său din cadrul CSO Cugir, orașul nostru având doi reprezentanți ai sportului alb la un nivel înalt, care astăzi, sunt printre cei mai apreciați tineri tenisemni, iar Bogdan Borza a făcut parte de curând din lotul echipei de Cupă Davis a României.

Rezultatele bune ale acestor secții, plus mândria și cererea mare a tinerilor de a îmbrăca echipamentele CSO Cugir, ne-au obligat să ridicăm ștacheta, să urcăm standardele și să creăm alte noi secții, care în zi de azi, reprezintă cu onoare clubul sportiv din Cugir în competiții naționale și chiar internaționale. Fapul că am urcat treaptă cu treaptă și am crescut din punct de vedere sportiv, îmbrățișând îm primul rând proverbul ”mensana in corpore sano” , ne obligă să ne continuăm misiunea și să facem tot ceea ce este posibil pentru a asigura un viitor sigur generației tinere din orașul nostru.

De la 3 secții deschise în urmă cu 8 ani, am ajuns să practicăm 8 sporturi, iar acest lucru se datorează în primul rând vouă – locitorilor acestui oraș, care ați fost deschiși provocărilor noastre și ați empatizat cu nevoia sportivă din zilele noastre.

Mai mult, faptul că autoritățiile locale au înțeles că sportul este un real ambasador al unei comunități, acest lucru s-a văzut prin sprijinul acordat, iar numele Cugirului este reprezentat cu seamă pe arenele sportive din țară.

Nu ne propunem obiective mărețe, însă vom face tot ceea ce este prosibil pentru a asigura condiții propice pentru sportul de performanță și pentru a sprijini fiecare tânăr din Cugir să păsească încrezător pe poarta CSO Cugir. Mai mult de atât, sportul înseamnă educație, iar misiunea nostră este să creștem copiii și tinerii din Cugir într-un mediu plăcut, în spiritul respectului și al fair-play-ului și să oferim lumii de mâine, oameni puternici și dornici de noi provocări, antrenați cu atenție și calm într-un mediu adecvat!